16 loka Mitataan sun työsuoritusta – eiks joo?
Jalkapallopelissä joukkueella ja sen kannattajilla, omistajilla ja sponsoreilla on kaikilla sama tavoite – että joukkue voittaisi pelin! Joskus tavoite asetetaan vielä tarkemmin, että peli tulisi esimerkiksi voittaa tietyllä maalierolla. Peli halutaan nähdä tai kuulla niin, että pystymme näkemään mielessämme pelinkulun ja pelitilanteet.
Joukkueen suorituksesta saadaan erilaista tietoa: pallonhallintaprosentti, laukausten ja kulmapotkujen määrät, tehdyt maalit, maalisyötöt ja torjunnat. Sen lisäksi kerätään myös yksityiskohtaisempaa tietoa kunkin pelaajan suorituksista: kuinka usein ja millaisiin maalitekopaikkoihin hän on päässyt, paljonko palloriistoja tai syöttökatkoja tai muuta kiinnostavaa dataa.
Tieto samoista elementeistä hyödyttää myös työpaikalla. Mikä on päivän tavoite numeroina, millaisella tiimin suorituksella siihen päästään ja millaiseen tekemiseen kukin työntekijän pitäisi pyrkiä.
Näistä kaikista numeroista rakentuu tieto, jolla asiakas-/ potilastarpeisiin pyritään vastaamaan oikea-aikaisesti. Siksi näitä tietoja seurataan päivittäisjohtamisen taululla. asiakaskysynnän määrä antaa mittareille päivittäiset tavoitetasot.
Mutta entäpä sitten, kun haluamme saada tietoa siitä, miksi emme jonain päivänä päässeet tavoitteisiimme. Pelkäämmekö, että meitä tai työtämme arvostellaan mittauksilla ja numeroilla?
Jalkapallossa pidämme itsestään selvänä, että eri tilanteisiin johtaneita tapahtuman kulkuja, pelitilanteita ja eri pelaajien osuutta niihin analysoidaan. Kaiken tavoitteena on tunnistaa missä joukkueen pitää kehittyä, kehittää sen pelaajia ja heidän tiimipelaamistaan niin, että onnistutaan yhdessä.
Miksi tämä sama logiikka ei toimisi myös meille sote- ammattilaisille? Emmekö mekin halua toimia parhaalla mahdollisella tavalla, hakea maalipaikkoja ja syöttöpisteitä, kehittää ja kehittyä – sekä yksilöinä että yksikkönä?
Eli mitataan, havainnoidaan, esitetään toiminta näkyvästi ja avoimesti- ja viedään asiakas maaliin!
Blogitekstin kirjoitti
Henna Korte | LEAN-valmentaja (LPP)
Ennen Mediellejä olen tehnyt pitkän ja varsin laaja-alaisen työuran perusterveydenhuollossa. Annen ja Elisan kanssa olimme tehneet aiemmin sosiaali- ja terveysalan kehittämishankkeita, ja olin ihastunut heidän tapaansa toimia. Ymmärsin, että tarvitaan täysin uusi tapa ajatella ja toimia, jotta hyviin tuloksiin päästäisiin. Kun mahdollisuus yhdistää voimat Mediellien kautta tuli, en epäröinyt.
Medielleissä olen päässyt tekemää ennakkoluulottomasti ja raikkaalla tavalla ratkaisuja, jotka palvelevat terveydenhuollon tekijöitä sekä heidän asiakaskuntaansa parhaalla mahdollisella tavalla.
Yhteystiedot
Meihin Medielleihin saa yhteyttä: https://medielli.fi/yhteystiedot/#ellit